Rozhovor s prezidentom klubu Miroslavom Lipovským

Po sérii štyroch nepriaznivých prehier Skalice sa k slovu dostáva prezident a majiteľ klubu Miroslav Lipovský. Ten v rozhovore zhodnotí aktuálny problém kompletnosti súpisky, odchod Juríka a Obdržálka a  ich náhrada ale i vďaku za pevnú fanúšikovskú základňu.

Ako sa pozeráte na posledné výsledky z pohľadu majitela klubu?

Herný prejav nieje zlý. Bohužial sme z posledných piatich zápasov jeden hrali celý v oslabení. K tomu sa však nechcem ďalej vyjadrovať. Hráči však dávajú do každého zápasu dušu a srdce a chcú vyhrávať. Verím, že túto “deku” ktorá na nás teraz padla čoskoro zhodíme a začneme opäť vyhrávať. Liga je však tento rok neskutočne vyrovnaná a ako sa deje v poslednej dobe, aj popredné tímy SHL vedia prehať s tabuľkovo poslednými.

Tím dlho nefunguje po hromade, kde je problém?

Situáciu s tímom nám stále niečo komplikuje. Kuba a Hílek boli reprezentovať na Svetovej univerziáde a túto možnosť reprezentovať sme ich zobrať nechceli. Pár minút pred zápasom na Slovane nám odišiel Jakub Soveľ pre horúčky. V tomto týždni pre chorobu má výpadok aj Michal Šátek. Nehovoriac o tom, že sa vážne zranil Denis Kadlečík, Alec Semandel a pre zdravotné problémy sezónu nedokončí ani Oliver Nemec. Na poslednom zápase sa nám zranil aj obránca Oliver Fatul a na antibiotikách sú Filip Vidovič a Kristián Rajčák. V skratke stále niečo..

Za letné posily Juraja Juríka a Petra Obdržálka po odchode do Trenčína nepřišli dodnes náhrady. Prečo?

Denodenne sledujeme trh s hráčmi, dodnes sa nám však nepodarilo dotiahnuť ich do klubu. Komunikovali sme s desiatkami hráčov no vždy ich stiahla extraliga. Každý hráč pokiaľ môže si zahrá najvyššiu Slovenskú súťaž. Preto sa nám dodnes nedarí ich nahradiť. Sme však v komunikácii s ďalšími hráčmi aj z našej ligy. Verím, že tieto veci už dotiahneme do zdárneho konca.

Papierovo ste asistentom trenéra Michala Ružičku, aký je Váš pohľad na jeho prácu?

Michal je veľký profesionál. Dovolím si tvrdiť, že je to extraligový trenér a jeho prácu pre klub si veľmi vážim. Tímu venuje každú sekundu svojho voľného času. Sleduje predzápasové aj pozápasové videá, no v skratke odovzdáva tímu maximum tak ako celý realizačný tím. V poslednej dobe však nema ľahkú úlohu. Pred zápasom proti slovenskej osemnástke mal ráno troch obráncov zo základnej zostavy a všetko musel nahrádzať hráčmi z juniorky.  Z veľkej časti aj vďaka jeho práci pre tím máme pozitívne tabuľkové umiestnenie aj pri všetkých spomínaných komplikáciách.

Skalica má stabilnú základňu fanúšikov a návštevnosť aktuálne patrí k najlepším v lige. Nebojíte sa, že o to prídete?

Máme stabilných a skvelých fanúšikov. Atmosféra nášho fanklubu mi niekedy ženie husiu kožu. Verím, že v tomto ťažšom období sa nám neotočia chrbtom a práve naopak budú našou silnou oporou už tento piatok proti Breznu. Hráči podporu z tribún potrebujú a hokej sa robí hlavne pre divákov.

Začína posledná časť základnej časti a následne play-off. Viete povedať cieľe klubu?

Máme to každý rok rovnako. Stanovujeme si postupné cieľe podľa aktuálnej situácie. O cieľoch do play-off je veľmi skoro hovoriť, no chceli by sme sa vyhnúť predkolu a zahrať si priamo štvrťfinále. V play-off budeme určite chcieť zabrať naplno a urobiť úspech. Ako hovorím, o tom je ešte skoro hovoriť.

Ako je to s tvrdením, že v  drese skalického A-tímu sa objavuje jeden z najväčších počtov odchovancov a juniorov v lige.

To je jeden zo základných pilierov na ktorých staviame, aby náš tím bol aj o mladých hráčoch. V prebiehajúcej sezóne sa nám podarilo vytiahnuť aj desiatku šikovných juniorov, útočníkov Búlik, Duban, Kočka, Yakovlev, Podolinský, Čerhít a obráncov Polák, Zaňát, Špaček a Hohl.

Mali možnosť vyskúšať si mužský hokej, zistili v čom je rozdiel medzi juniormi a mužmi a postupne  sa pripravujú na prechod do mužov. V tomto budú mať tú cestu ľahšiu vďaka skúsenostiam ktoré naberú už teraz. Ukázalo sa nám to ako prospešne už u hráčov ako aktuálne napríklad Lukáš Kuba, Denis Kadlečík, Richard Nemec či Sebastián Šmida. Ten vďaka prvoligovej skúsenosti aktuálne hrá najvyššiu Slovenskú súťaž.


Fotogaléria

Súvisiace články